sinar Photos & Videos

1 hour ago

4/100 Having roommates is one of the essential experiences of living in LA, frankly most of us can’t afford not to. I’ve had good ones and uhhh...not as good ones... but currently, I have the privilege to say that I adore everyone I live with. I’ve known TJ since college @siuphoto where we both studied photography and film. If you can’t find him, it’s safe to bet he’s either working on his Miata or out shooting film. I feel compelled here to compliment his taste in cameras - he is typically found behind either a Canon QL17, Hasselblad, or a Sinar 4x5 - and you should be so lucky to have him point any of them your direction. He’s going to be moving out soon and I’ll certainly miss the frequency of our talks about photo news, his generosity in offering to scan negatives for me, and really just his presence in general. He’s a subtle goofball and I’m privileged to be able to call him a friend.

486
3 hours ago

⬆️↗️↖️⬅️↙️⬇️↘️➡️ (Sinar F 4x5, T-Max 400)

261
5 hours ago

171
5 hours ago

Light me on my lonely sleep

112
5 hours ago

very sporting masing2...and kaki borak... bagus dorang. @benzooloo ,nice borak ngan lu bro...nanti kita share2 thought on industry lagi...hahaha @mohd_benladin sempoi dik..maintain perangai periang tu...aku doakan ko makin hensem nanti...hahaha @megatrahim_ pemalu tadi...tapi xpe..yg penting #sinar mantap..nanti aku pasang kat radio @asad.motawh xsempat nk borak banyak tapi tadi ko dah joget2 tadi pun dah okay dah..😂😂😂

681
7 hours ago

Terus Berkarya Nyun. Cewek kuat itu selalu mementingin KARIR bkn SENSASI kan Bukan pula juga ladenin bacotny para busum laper kaya netizen haus karna IRI 😊😊 OTAK CEMENEL ke geser TRUK semua.. Semangat BUAT MALAM ini adeknya kakak uci yang CUABBY . maaf blom bisa LIVE MALAM INI. disaat kamu masih dijawa barat .. @tasya_ratu_gopo #MendemKangen #Sinar 💖🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

43922
7 hours ago

ANAK DARA KENA RAHIM KEMBANG?😥 . Terkejut jugak, semalam dapat satu kes anak dara kena KENTUT VAGINA. . Tak payah nak terkejut sangatlah kalau setiap hari minum ais, makan benda-benda yang buat rahim kembang (benda sejuk dan berangin). . Bahaya rahim kembang ini untuk wanita harini. Antara kesan buruk: . 1) Boleh menyebabkan rahim jatuh. 2) Boleh jugak penyebab keputihan kronik. 3) Faraj becak. 4) Rahim jadi tak kuat dan tak subur. Lepas kahwin pula susah nak dapat zuriat. 5) Bila rahim mengembang mulalah muncul kes lain macam KENTUT VAGINA. . Macam mana produk JSD dapat membantu anda? . Dapatkan khidmat nasihat penjagaan dalaman wanita dari STOKIS/ AGEN JAMU SUSUK DARA sekarang. . Rawat masalah anda dengan Produk JAMU SUSUK DARA. Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #rahimjatuh #jatuhperanakan #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

10
7 hours ago

Sedikit info rahim . Cara kita nak cek sama ada rahim kita sihat ke tidak.. . Cuba check faraj awak melalui ukuran ruas jari. Berapa ruas jari anda smpai ke rahim?? . RUAS 1- tanda rahim JATUH . RUAS 2- tanda rahim RENDAH . RUAS 3- tanda rahim ELOK . Teringin nak cuba Produk JAMU SUSUK DARA? Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #meruang #rahimjatuh #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

10
7 hours ago

Keputihan dan wanita ni sebenarnya ibarat gam dengan kertas. Akan menempel selagi kita tak buang. . Tapi kalau dah lama menempel agak susah la kan nak dibuang. Cuma yang berusaha lebih je akan berjaya buang gam yang lekat di kertas tu. . Bagaimana caranya? Masing² ada cara masing². . Begitu juga dengan keputihan. Sejak kita akil baligh yakni sejak kita mula haid pertama, wanita telah terdedah dengan masalah intim terutamanya keputihan. . Jangan anggap anak dara tiada keputihan. Jangan menyangka miss v yang tidak mengeluarkan lendiran itu tiada keputihan. Semua wanita terdedah dengan keputihan. . Bagaimana nak atasinya??? Di JSD, kami ada caranya. Baik untuk anak dara mahupun yang telah beranak pinak. . Dapatkan khidmat nasihat penjagaan dalaman wanita dari STOKIS/ AGEN JAMU SUSUK DARA sekarang. . Rawat masalah anda dengan Produk JAMU SUSUK DARA. Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #rahimjatuh #jatuhperanakan #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

10
17 hours ago

SEREMBAN: Bersatu Negeri Sembilan membuat laporan polis malam kelmarin, susulan tindakan seorang pemilik akaun laman sosial  Facebook menghina Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. Timbalan Ketua Bersatu Negeri Sembilan, Eddin Syazlee Shith berkata, kenyataan pemilik akaun tersebut bersifat provokasi dan tohmahan terhadap Dr Mahathir. “Ia jelas mendatangkan ancaman keselamatan terhadap Perdana Menteri, selain bersifat perkauman yang boleh menggugat integrasi nasional dan perpaduan dalam masyarakat kita yang berbilang kaum. “Justeru, kita mahu perbuatan ini disiasat di bawah Kanun Keseksaan dan mana-mana peruntukan bersesuaian,” katanya. Eddin Syazlee berkata, pihaknya juga mahu individu tersebut bertanggungjawab dan dipanggil memperjelaskan perbuatannya itu. Beliau berkata demikian selepas selesai membuat laporan polis di Balai Polis Daerah Seremban 2 yang turut disertai kira-kira 50 ahli Bersatu. . #berita #astroawani #sinar #bersatu #mahathirmohamad #seremban #negerisembilan #malaysia

60
17 hours ago

#sinar rembulan yg indah...

70
18 hours ago

Kisah Legamku yang dulu pernah kuukir bersama Mu akan selalu kukenang seumur hidupku #Sinar Buana @U 're name will always in my heart

10
21 hours ago

❤KDOLL MAMPU MERAWAT❤ 👉🏻KULIT KUSAM 👉🏻JERAWAT 👉🏻JERAGAT 👉🏻RESDUNG 👉🏻PIGMENTASI KULIT 👉🏻SUNBURN 👉🏻LIANG PORI TERBUKA 👉🏻WHITEHEAD & BLACKHEAD 👉🏻PARUT JERAWAT 👉🏻LINGKARAN GELAP BAWAH MATA 👉🏻KULIT KERING Harga promosi. Free postage. Be cute like a doll. Dm me for details. #sales #promosi #hargaruntuh #produkkecantikan #produkkecantikanmurah #cantik #flawless #putihgebu #luarbiasa #umt #umk #unisza #ump #utm #uitmj #palam #ukm #upm #unikl #ukmbangi #um #politeknik #unimap #uniklmiat #sinar #uniten #pasum #uthm #flawless

130
21 hours ago

Colors of fall by @franksirona. Shot on #velvia100. 🍁🍂⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ From Frank: "Shooting vertically downwards with a view camera is a scary endeavor - neither these cameras, nor conventional tripods, nor ballheads are made for this purpose, and there´s a significant chance that something will break, tip over or be overstrained. But sometimes there are subjects that just don´t leave you the choice - ignoring them simply is not an option. Such as in case of this wonderful tapestry of golden aspen leaves in the Eastern Sierra I could´t resist to capture."⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Show us what you shoot - use #ishootfujifilm. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sinar #5x7 #fujifilm #fujivelvia #velvia #leaves #fallcolors ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #largeformat #viewcamera #filmphotography #ishootfilm

4114
1 day ago

Two Types of Texture (Sinar F 4x5, T-Max 400)

303
1 day ago

Пять причин прийти в магазин СИНАР⏬ . 1️⃣Швейная фабрика СИНАР основана в 1921 году и имеет большой опыт в пошиве повседневной и верхней одежды 2️⃣При производстве продукции используются высококачественные материалы Италии, Германии, Китая 3️⃣Наши дизайнеры создают новые коллекции с учётом последних модных тенденций, отслеживая мировые тренды 4️⃣В магазинах СИНАР можно подобрать одежду для всей семьи 5️⃣СИНАР является одним из крупнейших производителей одежды в России #синар #sinar #одежда #новаяколлекция #явыбираюсинар

120
1 day ago

▪Синий - традиционно мужской цвет, он всегда занимал центральное место в мужской одежде. Однако большую часть времени преобладает именно темно-синий. ▪Синий цвет выглядит изящным, потому что он является однородным, а не пестрым цветом. Глубокий синий идеально подходит для верхней одежды. #синар #шопинг #пальто #sinar #мужскаяодежда #мужскойгардероб #лук #mens #mensfashion #clothes #sale #sinar

130
1 day ago

KEPENTINGAN MENJAGA KEBERSIHAN BAHAGIAN WANITA: . . 🌷Mencegah bau yang mengakibatkan kurang selesa terutama kepada pasangan 🌷Mengelakkan jangkitan kuman/ kulat yang mengakibatkan kegatalan dan penyakit. 🌷Memberi first impression yang baik kepada pasangan terutama ketika ingin melakukan hubungan asmara. 🌷Memperbaiki hubungan suami isteri 🌷Mencegah rahim longgar 🌷Mengetat dan mencegah kanser rahim / ovari 🌷Menaikkan seri muka 🌷Mencegah masalah masalah berkaitan lain seperti keputihan, longgar dan seumpamanya... . Rawat masalah anda dengan Produk JAMU SUSUK DARA. Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #rahimjatuh #jatuhperanakan #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

30
1 day ago

Gatal dan Luka . Hati-hati, kerana kutu kelamin yang menghisap darah akan menyebabkan rasa gatal pada tempat yang dihisap tersebut. . Jika gatal terjadi, biasanya kita tak akan tahan untuk tidak menggarunya. Apabila ini terjadi pada alat kelamin wanita, maka miss V akan terluka, hingga boleh jadi pedih. . Ini adalah keadaan yang sangat membimbangkan, apatah lagi bila keadaan terlampau gatal sampai tak tahan. . Cegah sebelum terlewat.. Konsultasi percuma💖 . Rawat masalah anda dengan Produk JAMU SUSUK DARA. Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #rahimjatuh #jatuhperanakan #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

20
1 day ago

Kalau badan kita sendiri berbau, nanti kita checlist sendiri tau punca-puncanya. . Punca Badan Berbau 1. Mandi tidak bersih. Dalam erti kata lain mandi kerbau atau mandi koboi . Mandi pula sekali sehari sahaja . 2. Jarang tukar pakaian dalam tempoh 24 jam Dari pagi membawa ke malam, masih pakai baju yang sama. Ada sesetengahnya tu berhari-hari masih lagi pakai baju yang sama. . 3. Kurang peka dengan rutin penjagaan kebersihan diri. Bulu ketiak dicukur setahun sekali … uweekk nak muntah. Ada ke yang buat macam tu ..? . 4. Faktor pemakanan Terdapat beberapa jenis makanan yang jika diambil dalam kuantiti yang banyak serta kerap boleh menjadi punca badan berbau seperti bawang putih, bawang merah, makanan pedas, kari, santan dan sebagainya. . 5. Masalah penghadaman ( sembelit ) dan kegemukan. Ini berlaku akibat pengumpulan bahan buangan hasil daripada proses pencernaan yang tidak sempurna. . 6. Faktor genetik Juga boleh menjadi punca badan berbau disebabkan faktor kelenjar peluh dan yang berkaitan dengannya bekerja terlalu aktif. . Ok.. Nanti take note la yer adik2 kakak. Kadang-kadang kita tak sedar. Semoga bermanfaat. . Rawat masalah anda dengan Produk JAMU SUSUK DARA. Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #rahimjatuh #jatuhperanakan #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

10
1 day ago

Di sini saya listkan produk dan kegunaan sekali ye. . . 💄 LIPSTICK (MAGIC COLLAGEN KISS MCK) RM 25 ~ Sesuai untuk bibir yang kering, mengelupas dan sesuai untuk sesiapa sahaja..boleh juga dibuat blusher . . 👱 FOUNDATION (MAGIC PRETTY DARA MPD) RM 128 ~ Sesuai untuk menutup liang2 pori dan kesan cela pada muka..tahan 12 jam . . ❣️EYELINER RM 49 ~ Mata yang galak n cantik . . ❣️ MASCARA RM 49 ~ Bulu mata yang tebal dan cantik . . ❣️LIPMATE JSD RM 59 ~ Warna - hani pink, pink jsd, sheada nude & lizana red . . ❣️ TWO WAY CAKE - RM 89 COMPACT POWDER ~ 4 pilihan - amber, jlo, britney & beyonce . Teringin nak cuba Produk JAMU SUSUK DARA? Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #meruang #rahimjatuh #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

10
1 day ago

Di sini saya listkan produk dan kegunaan sekali ye. . 💕 JAMU TONGKAT ALI RM 129 @ JAMU LELAKI JUTAWAN ~ Jamu untuk lelaki, meningkatkan tenaga lelaki setelah penat bekerja, meningkatkan syahwat. . 💖JAMU JALINAN CINTA (JJC) @ JAMU INDAH KELUARGA RM129 ~ Jamu untuk wanita bersalin, merawat kecederaan dalaman, memperbanyakkan susu badan, mengurangkan jerawat. . 👃 JAMU SERI CAHAYA (JSC) @ JAMU RESDUNG RM 129 ~ Jamu untuk merawat resdung secara dalaman.. . 💘 JAMU PENGANTIN DARA (JPD) RM 65 ~ Jamu untuk wanita yang mengalami faraj longgar, nak mengembalikan nikmat malam pertama.. . 👍 COKLAT LOVE HABIBI (CLH) RM 48 ~ Sesuai untuk wanita yang mengalami masalah senggugut, period tak teratur, membuang angin dalam badan, melawaskan pembuangan . 💞 MEDICATED DEEP HEAT LOTION (MDHL) RM 48 (50 ml) ~ Sesuai untuk merawat senggugut, kejang kaki, nak kempiskan perut dan memanaskan rahim . 🍹 HERBARIUM U-WHITE (CHW) RM 78 ~ Memutihkan kulit, mencegah kedutan, merawat jerawat, jeragat . 💋 COLLAGEN DELIMALICIOUS WHITE (CDW) RM 100 ~ Merawat jerawat, muka berminyak, mengetatkan faraj, keputihan dan keguguran rambut . Teringin nak cuba Produk JAMU SUSUK DARA? Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #meruang #rahimjatuh #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

10
1 day ago

Di sini saya listkan produk dan kegunaan sekali ye. . 🌸 FEMININE WASH (FW) RM68 ~ Untuk rawat keputihan, bau vagina yang tak menyenangkan . 💖 MASKER VAGINA (MV) RM 25 ~ Rawat keputihan, ketat, menjadikan vagina warna pink, rawat buasir dan hilangkan bau ketiak . 💕 INTIM GEL (IG) RM 76 ~ Mencairkan keputihan dan kerak2 dalam vagina, sebagai pelincir ketika bersama suami . ❤️ SUSUK KEKAL DARA RM 45 ~ Merawat faraj longgar, merawat bau faraj, mengembalikan malam pertama . 💛 ANGGUN PESONA SOAP (APS) RM 46 ~ Sabun yang menghilangkan selulit dan strechmark, daki2 dan mengurangkan gelebeh pada perut.. . 💛 MAGIC CLEAR SINUS SOAP (MCSS) RM 38.90 ~ Sabun yang merawat resdung, gatal2 muka dan kepala.. . 💛 MAGIC SERI CAHAYA SOAP (MSCS) RM 38.90 ~ Sabun yang sesuai untuk muka berjerawat dan berminyak dan berjeragat . Teringin nak cuba Produk JAMU SUSUK DARA? Dapatkan Produk JSD dari AGEN / STOKIS SAH SAHAJA Pastikan original baru beli. . WhatsApp Hani yer. 📱019-259 2921 STOKIS SAH JSD . COD AVAILABLE : 🚗🚗 BANTING-KLIA-DENGKIL-NILAI🚗🚗 . #jamususukdara #jsd #pastikanOri #produkviral #sinar #keputihan #jamusihat #jamuviral #meruang #rahimjatuh #produkori #sayajual #sayajualjamu #stokisjsd #stokisjsdbanting #jsdselangor #terlajaklaris #codbanting #codnilai #sabah #sarawak #banting #jsdrich #hanistokisjsdbanting #teamhanirich #empireaurafidarich

20
1 week ago

483
1 year ago

Semi annual Sale by VIDA & Co. Only untill 30 July 2017. Go grab yours!!! @shopvida _________________________ Kalau tiba2 ada iklan Vida & Co. kayak gini muncul di news feed kalian, ini salah satu produk Sheer yang memakai lukisan landscape-ku sebelumnya. Mumpung ada discount sampai 30 Juli 2017.. go shop! 😉😉😉 . #lukisan #lukisanjakarta #jakarta #lukisancantik #bunga #matahari #sunflower #idesendiri #motivator #sinar #laku #ukuranmini #dudukankanvas #smart #lukisankecil #lukisandinding #hiasan #hiasanrumah #souvenir #kado #pameran #exhibition #sketsa

508
1 year ago

Laguna Beach, California. Reference photo by @neohumanity Featured by @artground . I love how the photographer took the view. Very stunning! So i wanted to paint it. Sorry if i didn't choose the rigt color, i've tried my best 😊 _________________________ Bingung ini apa? Ini Laguna Beach, California difoto dari atas. Sejak pertama lihat fotonya, aku langsung jatuh hati dan tidak bisa nahan diri utk melukisnya. Cek foto referensinya di @neohumanity . Acrylic on watercolor paper 200gsm ✏🎨 . #sketsa #lukisan #lukisanjakarta #jakarta #lukisancantik #bunga #matahari #sunflower #idesendiri #motivator #sinar #laku #ukuranmini #dudukankanvas #smart #lukisankecil #lukisandinding #hiasan #hiasanrumah #souvenir #kado #pameran #exhibition #jakartasurabaya

972