ded Photos & Videos

14 minutes ago

rise and shine gamers

11
1 hour ago

. صرح كبير الاقتصاديين في اقتصادية دبي د. رائد الصفدي لمجلة أريبيان بزنس خلال حوار مباشر معه بالقول: "إن الشركات الصغيرة والمتوسطة تمكنت من الوصول إلى الأسواق العالمية، والحصول على قدر أكبر من التمويل، والمزيد من المخصصات الحكومية، وذلك منذ العام 2017 والتي تزايد نموها خلال هذا العام أيضاً". SME’s gaining access to international markets, greater funding, and more allocations from the government, since 2017 and growing further this year: Raed Safadi, Chief Economic Advisor at Dubai Economy, talks to Arabian Business on AB Live. @arabianbusiness @dubaisme #الإمارات #دبي #اقتصادية_دبي #UAE #Dubai #DubaiEconomy #DubaiDED #DED #DepartmentOfEconomicDevelopment #Economy #yearoftolerance #عام_التسامح

120
2 hours ago

SUSU FARM FRESH❗❗ Pon!! Pon!! Pon!! Ada sesiapa yang nak selit order, cepat² pm Sis yer ✔Dengan yang Mur Mur!!😱KecikMolekTapiSedapDanSihat . . . . ✅UHT KURMA :RM2.50 ✅UHT COKLAT:Rm2.50 ✅UHT LATTE :Rm2.80 ✅UHT STRAWBERI:Rm2.50 ✅UHT MANGGO :Rm2.50 ✅UHT MIXBERI :Rm2.50 🌠yang jauh kami akan post dan yang berdekatan terutama pelajar POLITEKNIK MUADZAMSHAH sis akan COD 🙋 Untuk pertanyaan /Order: http://wanisb.wasap.my/ #DED #Dpm4A #PoliteknikMuadzamShah #ImStudent #TrustedSeller

40
2 hours ago

I’m kinda proud that I knew this was Jaemin cuz I can still not see who is who in nct💕

115
2 hours ago

Wah😍 SUSU FARM FRESH❗❗ Untuk pengetahuan uolls susu FARM FRESH ni ✔TAK PERLU SIMPAN DIPETI😱 ✔SUSU SEGAR YANG DIPROSES MENGGUNAKAN HIGH TEMPERATURE ✔SESUAI DIMINUM DIMANA SAJA😋 ✔ANAK BOLEH BAWA KE SEKOLAH DIJADIKAN BREAKFAST Untuk ap² maklumat anda boleh click: http://wanisb.wasap.my/ #DED #Dpm4A #PoliteknikMuadzamShah #Cepat²SelitOrder #TrustedSeller

60
3 hours ago

Assalamualaikum Guys 🙌 Ada sesiapa yang ingin merasa Susu Farm Fresh yang sgt Sedap & Sihat ni 😋, Cepat² selit order dengan sis ye 🙋 . . . . Alaa, ai tak suka susu🙎'' Ha ☝ sesiapa yang tak suka susu tu, dont worry kami menyediakan pelbagai perisa untuk anda 🙌 nampak tak kami menyayangi anda semua 😉, disebabkan kami sayang anda semua, kami menjual susu Farm Fresh dengan harga kasih sayang, auch gettewww.. Ha cepat²😁 selit order ye.. ✔UHT KURMA: RM2.50 ✔UHT COKLAT: Rm2.50 ✔UHT LATTE:Rm2.80 ✔UHT STRAWBERI:Rm2.50 ✔UHT MANGGO: Rm2.50 ✔UHT MIXBERI: Rm2.50 😌yang jauh mcm mne? Untuk yang duduk jauh² kami akan post, pembelian jga boleh buat dalam carton.. 😌Carton macam mne? Banyak plak tnya " UNTUK PERTANYAAN /ORDER CLICK LINK DIBAWAH: http://wanisb.wasap.my/ #DED #Dpm4A #PoliteknikMuadzamShah #TrustedSeller #OPENORDER !!

60
4 hours ago

5 Tanda Susu Sudah Rosak 😨 1. Wadah Susu Kotor Wadah kotor bisa jadi sarang kuman atau bakteri. Biasanya, terlihat dari warna susu yang berubah kusam. Penyebab lainnya, karena tutup wadah tidak rapat serta dibiarkan di suhu ruang dalam waktu lama. Sehingga, bakteri berkembang biak dengan bebas dalam susu tersebut. 2. Bau yang Menyengat Andalkan indera penciuman anda! Susu segar punya aroma wangi creamy yang khas dan ringan. Sedangkan, susu basi berbau masam yang menyengat. Pada kondisi basi tahap lanjut, bau menyengat tersebut langsung tercium dan bikin mual. 3. Tekstur Menggumpal Lihat tekstur dan penampakan susu dengan teliti. Susu segar bertekstur encer serta warnanya homogen (rata/stabil). Jika ada gumpalan putih terapung di permukaan, maka susu sudah basi. Di bawah gumpalan, akan terlihat warna susu yang pudar dan cenderung transparan. Susu basi juga ditandai dengan tekstur agak kental. 4. Rasa Asam yang Kuat Bakteri membuat rasa asam pada susu basi. Rasa asam ‘tajam’ dari susu basi berbeda dengan rasa asam segar pada yoghurt hasil fermentasi. Jangan pernah telan susu basi yang asam tersebut, ya. Cukup rasakan di lidah saja, lalu segera ludahkan. Setelah itu, berkumur dengan air. 5. Didihkan Susu Bila belum yakin, coba lakukan tes sederhana. Ambil sedikit susu dalam wadah, gelas, atau sendok. Kemudian, rebus susu tersebut. Jika ada gumpalan atau bagian yang mengendap, berarti susu tersebut basi. Tapi, tes tidak berlaku untuk susu yang banyak mengandung asam. Contohnya colostrum, susu asam, dan yoghurt. SEMOGA BERMANFAAT UOLS!! #DED #Dpm4A #PolitekNikMuadzamShah #TrustedSeller #openorder

30
4 hours ago

6 Tips Waktu Yang Sesuai Minum Susu 1. PENCERNAAN SEMPURNA Untuk mendapat keperluan nutrisi, boleh minum susu pada waktu siang (bersarapan atau makan tengahari) kerana pencernaan susu berlaku dengan lebih sempurna pada waktu siang. 2. ATLET/ KERJA BERAT Jika kita seorang atlet atau melakukan tugas fizikal yang berat, elok minum susu sewaktu bersarapan kerana susu membekalkan tenaga dan protein yang banyak. 3. WAKTU LAPAR Jika mudah berasa lapar, lemak dalam susu dapat mengurangkan rasa lapar. Makan tengahari bersama sandwich yang ada banyak sayur. Hadkan pengambilan roti hanya sekeping untuk sandwich. Pastikan ada sumber protein dari telur. 4. SEBELUM TIDUR Minum susu juga membantu sesetengah orang untuk mudah tidur. Minum susu hangat bersama minyak zaitun atau serbuk almond atau kayu manis, dapat membantu tubuh dan otak menjadi relaks. Ia memudahkan kita untuk tidur. 5. KEADAAN STRESS Bila kita dalam stress, jangan minum kopi yang mengandungi banyak caffine. Minum susu dapat mengurangkan stress kerana susu juga mengandungi asid amino tryptophan yang penting dalam penghasilan serotonin yang membantu kita tenang. 6. WAKTU DIET Siapa kata kita tak boleh ambil susu ketika berdiet? Pastikan tidak minum susu pada waktu malam. Ambil segelas susu 150-250ml setiap hari bagi membantu mengurangkan rasa lapar. Yang bahaya adalah karbohidrat berproses seperti gula, kek, nasi putih dan banyak lagi. itu yang harus dikurangkan atau dihentikan. #DED #Dpm4A #PolitekNikMuadzamShah #TrustedSeller #openorder

40
4 hours ago

6Kategori Susu Segar Yang anda Perlu Ketahui😱 1.Susu segar (organik, belum diproses) Susu ini boleh didapati di kawasan kampung atau pedalaman di mana sumbernya datang terus dari lembu atau kambing ternakan. Walaupun susu ini dikatakan paling berkhasiat kerana tidak diproses atau ditambah bahan-bahan lain, namun menurut CDC Amerika, susu yang tidak dipasteurkan boleh membahayakan nyawa kerana mengandungi bakteria dan kuman daripada haiwan. Susu segar ini mengandungi 3% lemak susu. 2.Susu segar (dipasteurkan, rak sejuk) Perkataan 'pasteur' datang daripada seorang saintis Perancis bernama Louis Pasteur yang menggunakan elemen pemanasan melebihi 72°C selama sekurang-kurangnya 15 saat untuk membuang bakteria patogen dalam susu. Bakteria berbahaya ini boleh menyebabkan penyakit seperti tuberkolosis, demam tipoid dan difteria sekiranya tidak dibunuh. Susu yang dipasteurkan mempunyai jangka hayat lebih pendek berbanding susu UHT. Oleh sebab itu ia disimpan di bahagian rak sejuk di kedai dan pasar raya. 3.Susu segar (suhu ultra tinggi, rak biasa) Ultra-high temperature (UHT) atau suhu ultratinggi sekurang-kurangnya 135°C digunakan untuk merawat susu dengan membunuh kandungan spora dan mikroorganisma dalam susu. Susu akan dipanaskan selama 1-2 saat sahaja menggunakan stim sebelum disejukkan dengan cepat dan terus dibungkus secara aseptik ke dalam bekas yang telah disterilkan. 4.Susu segar berperisa Ini merupakan susu yang telah dicampurkan bahan tambahan seperti gula, perisa (strawberi, jagung, coklat), pewarna dan kondisioner makanan yang dibenarkan. Menurut Jabatan Perkhidmatan Veterinar, susu berperisa ini boleh dihasilkan sama ada secara pempasteuran, pensterilan atau UHT. 5.Susu UHT campuran semula (UHT recombined milk) Sebelum susu diimport masuk ke Malaysia, susu segar itu akan dikeringkan menjadi pepejal dan diasingkan kepada serbuk lemak dan pepejal susu. Kedua-dua komponen ini kemudian akan diproses di kilang dengan mencampurkan air atau susu, gula, pewarna atau bahan perisa sebelum dirawat secara UHT. 6.Susu skim/tanpa lemak Menurut Kementerian Kesihatan, susu skim/tanpa lemak ini sesuai untuk individu yang ingin mengehadkan pengambil. #DED

30
4 hours ago

5 Kebaikan Susu Untuk Kesihatan Badan 💪 Meh sis kongsi sikit ilmu tentang susu 😋🙌 1. Menguatkan Sistem Ketahanan Badan Sistem ketahan badan (imunisasi) penting untuk melawan penyakit yang menyebabkan badan tidak bermaya. Susu mempunyai antibodi iaitu daya lawan penyakit. Contoh terbaik adalah susu ibu yang mengandungi sel darah putih dan Immunoglobulin A bagi mengurangkan risiko penyakit kepada bayi dan juga ibu. 2. Tinggi Kandungan Protein Membantu Membakar Kalori Minuman susu tinggi protein mencetus tubuh meningkatkan pengeluaran tenaga yang lebih (berbanding diet karbohidrat) untuk membakar lebih banyak kalori sebelum, semasa dan selepas makan. Jadi, amat baik untuk mereka yang ingin mengawal berat badan dan menjadi lebih kurus. 3. Kalsium untuk Menguatkan Tulang Mengikut Dr Tee E Siong, Pakar Pemakanan & Presiden Persatuan Pemakanan Malaysia, tubuh badan manusia memerlukan kalsium yang mencukupi untuk menguatkan tulang. Ini kerana tulang menjalankan sebahagian besar pergerakan badan seperti  melindungi otak dan juga jantung. Sekitar 99 peratus daripada kalsium tubuh berada di dalam tulang dan antara sumber makanan yang dapat memberikan kalsium adalah susu dan hasil tenusu (keju dan yogurt). 4. Menguatkan Jantung serta Melancarkan Aliran Darah Kebaikan susu untuk kesihatan badan kerana ia mengandungi Omega 3 sangat baik untuk kebaikan jantung. Apabila jantung dalam keadaan sihat, risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi juga dapat dikurangkan. Antara susu di pasaran yang menawarkan penyelesaian ini adalah jenama Anlene dengan HEART-PLUS mengandungi MoveMax dan HeartMax nutrien yang sesuai untuk kesihatan jantung dan juga pergerakan badan. 5. Baik untuk Kecerdasan Minda Bagi seorang pelajar, meminum susu sangat baik untuk menguatkan ingatan.  Susu mempunyai dua unsur semulajadi iaitu lemak dan air untuk pertumbuhan otak. Amalkan susu untuk kesihatan harian. Banyak kebaikan susu untuk badan. Cari susu di pasaran sama ada susu kambing atau susu lembu. Pilih yang terbaik untuk tubuh badan anda. SEMOGA BERMANFAAT!! #DED #Dpm4A #PolitekNikMuadzamShah #TrustedSeller #FarmFresh #openorder

40
5 hours ago

5 Tips Menyimpan Susu Agar Tidak Cepat Basi 1. Menyimpan susu di dalam kulkas(PetiAis) Bila tak ingin langsung meminumnya, simpan susu dalam kulkas(Peti ais) pada suhu 2 sampai 4 derajat celsius. Dan jangan terlalu sering mengeluarkannya dari dalam kulkas karena dapat memengaruhi rasanya. 2. Mengkonsumsi susu secepatnya Meski telah mengandung pengawet, namun susu tetap mudah basi dan hanya bisa bertahan dalam suhu ruang 2 sampai 3 jam saja. Oleh sebab itu, segera mengkonsumsi susu sesaat setelah kemasannya dibuka. 3. Memasak susu terlebih dahulu Memasaknya terlebih dahulu dapat membuat susu lebih awet. Panaskan susu hingga bagian atasnya mengendap, lalu tiriskan sejenak sampai hangat, setelah itu simpan dalam wadah kedap udara. 4. Menyimpan susu di dalam botol plastik Agar susu semakin awet, simpan susu di dalam botol plastik yang telah distrerilkan. Hindari penggunaan botol kaca karena dapat membuat kandungan asam amino seperti triptopan dan tirosin, vitamin A dan riboflavin dalam susu mudah hancur. 5. Menambahkan baking soda Menambahkan sedikit baking soda ke dalam susu dipercaya dapat membuat susu tahan lebih lama. Caranya, tambahkan 1/2 sdt baking soda ke dalam panci yang telah berisi susu, panaskan sebentar hingga hangat. Baking soda dapat mencegah rusaknya kandungan zat dalam susu dan menjaganya agar tahan lebih lama. Semoga bermanfaat! #Dpm4A #DED #PolitekNikMuadzamShah #TrustedSeller #FarmFresh #Yummy #LekasOrder

81
5 hours ago

Б - баттеринг. Изящно и впечатляет. Один из лучших в этом направлении @ryan_knapton ⠀ B - buttering. graceful and impressive. One of the best in it is @ryan_knapton ⠀ ———————————— Дед знает 👴🏻☝️ 📲 +38(099)641-16-69 Viber/telegram 📦 доставка 🚚 #dedstyle #dedfest #dedwear #ded #bukovel #dragobrat

420
6 hours ago

. هل تتمنون المشاركة بالإحتفال بعيد ميلاد ملكة المملكة المتحدة في السفارة البريطانية بدبي؟ كل ما عليكم القيام به هو متابعة صفحتنا على تويتر ( @UKinUAE ) و (Dubai_ded@) فمن خلال إجابتكم عن بعض الأسئلة حول العلاقات الثنائية بين إمارة دبي والمملكة المتحدة يمكنكم الفوز بدعوة حصرية للمشاركة بهذا الاحتفال! ‏How about celebrating the birthday of the HM Queen Elizabeth II at the British Embassy in Dubai? All you have to do is follow our Twitter page @ukinuae and @Dubai_ded Answer few questions about Dubai and UK bilateral relations and you could win an exclusive invite! #الإمارات #دبي #اقتصادية_دبي #UAE #Dubai #DubaiEconomy #DubaiDED #DED #DepartmentOfEconomicDevelopment #Economy #yearoftolerance #عام_التسامح #ukinUAE Repost: @dubai_ded

240
6 hours ago

42
8 hours ago

#Repost @dubai_ded ( @get_repost ) ・・・ تشارك اقتصادية دبي في الألعاب الحكومية للمرة الثانية على التوالي بداية من تاريخ 3 - 6 أبريل 2019 والتي تهدف الى ترسيخ مبدأ العمل الجماعي وروح الفريق الواحد ، يعد فريق اقتصادية دبي ضمن مجموعة من الفرق تواجه تحديات مبتكرة تتطلب العمل كفريق واحد، والتفكير بشكل استراتيجي، واعتماد المهارات الذهنية، والتميز بالقوة البدنية للفوز كأفضل فريق سيحقق القوة والسرعة الذهنية والبدنية. Dubai Economy is participating in the Government Games for the 2nd time in a row, starting from April 3-6, 2019, which aims to consolidate the principle of teamwork and team spirit. The Dubai Economy team is part of a group of teams facing innovative challenges that require teamwork, strategic thinking, along with physical strength to win as the best team in achieving physical strength and mental speed. @govgames #الإمارات #دبي #اقتصادية_دبي #UAE #Dubai #DubaiEconomy #DubaiDED #DED #DepartmentOfEconomicDevelopment #Economy #jrcs #govgames #yearoftolerance #عام_التسامح

887
8 hours ago

بلغت واردات المملكة المتحدة من الشوكولاتة إلى دولة الإمارات العربية المتحدة ما قيمته 66 مليون درهم في عام 2018 (عدا شهر ديسمبر 2018). وذلك وفقاً لبيانات السفارة البريطانية في دولة الإمارات. The UK chocolate imports into the UAE amounted to AED 66m in 2018 (not including December 2018). According to @britishembassyuae #الإمارات #دبي #اقتصادية_دبي #UAE #Dubai #DubaiEconomy #DubaiDED #DED #DepartmentOfEconomicDevelopment #Economy #yearoftolerance #عام_التسامح

454
8 hours ago

What kind of sorcery is this? หมูสามชั้นทอดรวนกระเทียมเจียวซีอิ้ว หม่าม๊าบอกว่า ไม่ชอบให้ลูกสาวทานอาหารมันๆนอกบ้าน 55555 #foodporn #ded #getheartpumped #getbellyfilled

665
9 hours ago

Week 7, day 25. #chestandback - a little bit of a switchup on the workout. Feeling the burn and definitely #ded tonight. Pretty much worked out until muscle failure, but I'm so happy with the #liift4 program. Ready to join on the next one?? Hit me up! . . #tuesday #tuesdaymotivation #workoutmotivation #workout #fit #fitnessfriends #fitness #fitfam #fitnessmotivation #fitnessjourney #fitnessgoals #gymspiration #gym #gymmotivation #gainz #running #run #runner #runningmotivation #selfie #gymselfie #instafit #fitnesscoach #planetfitness

302
9 hours ago

BRO IVE LITERALLY KEPT WAtching THIS FOR LIKE HALF AN HOUR STRAIGHT

5726
9 hours ago

Jasa kontruksi PT FASTEK GROUP INDONESIA membirikan konsultasi dan perencanaan yang handal dari para pekerja berpengalaman agar keinginan yang anda inginkan akan menjadi kenyataan. Hasil yang akan diberikan berupa analanisis engineering RAB (rencana anggaran belanja), DED (detail engineering desain) RKS (rencana kerja dan syarat-syarat). #jasakontruksi #perencanaanpembangunan #jasakonsultasi #pembangunan rumah sakit #pembangunan hotel #infrastuktur #RAB #DED #RKS #arsitekturnusantara #industri4.0

00
9 hours ago

LMFAO

2606
10 hours ago

Swipe to see us realize that holding Sunny in the splits was not a good idea #ded

1263