birdnest Photos & Videos

37 minutes ago

元宵节快乐!Lunar 15th Day Celebration. Mark the end of festive.

01
50 minutes ago

Posted @withrepost @fgwalet Beri goji atau wolfberry adalah buah yang cukup kaya dengan nutrisi. Ia berasal dari Tibet, di dataran tinggi Gunung Himalaya. Beri goji sering digunakan dalam masakan dan perubatan traditional mereka kerana dipercayai mempunyai khasiat yang dapat memanjangkan umur jika diambil secara berterusan. Beri goji kaya dengan vitamin, mineral, protein dan anti oksida. Sebagai contoh, beri goji mengandungi rangkaian anti oksidan carotenoid yang cukup tinggi. Lebih tinggi kandungan beta karotin berbanding lobak merah. Ia mempunyai 500 kali ganda vitamin C berbanding buah oren dan kaya dengan zeaxanthin, carotenoid yang berfungsi untuk merawat dan melindungi mata. Antara kelebihan pengambilan beri goji termasuklah: . ✅ Menguatkan imunisasi badan untuk melawan penyakit. Goji beri dapat meningkatkan limfosit, sel darah putih yang bertujuan melindungi tubuh dari bakteria dan virus. . ✅ Membantu melangsingkan badan, wBeri goji mempunyai kandungan serat yang tinggi, lantas membolehkan perut kekal kenyang untuk lebih lama. Ia juga meningkatkan metabolisma tubuh untuk membantu pembakaran kalori yang lebih efisyen. . ✅ Mengawal kadar gula didalam darah. Beri goji mengurangkan kadar gula dalam darah dan meningkatkan produksi insulin untuk mengawal paras gula dalam darah pada tahap optimum setiap masa. . ✅ Mencegah pertumbuhan sel kanser. Beri goji kaya dengan antioksida yang mencegah pertumbuhan sel kanser dalam badan. . ✅ Penjagaan kulit. Kandungan vitamin C yang tinggi membantu kulit untuk kekal remaja kerana sel sel kulit sentiasa dirawat dan dilindungi dari dalam keluar. Hasilnya kulit berseri, cerah dan tegang seperti remaja. Jadi tak hairanlah bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang luar biasa untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin

10
1 hour ago

Tahu tak fakta dan kepercayaan menarik sebelum minum sarang burung ni? ⁣⁣ Sarang burung sebaiknya dimakan semasa perut kosong. ⁣⁣ ⁣⁣ Ini kerana di dalam Perubatan Tradisional Cina, sarang burung dikelaskan sebagai tonik. Sebaiknya, ia perlu diambil sebelum makan untuk membolehkan tubuh menyerap nutrien dengan lebih baik⁣⁣ ⁣⁣ So disarankan untuk consume Hevn Essential pada waktu pagi SEBELUM sarapan. ⁣⁣ ⁣⁣ Untuk mendapatkan nutrien yang optimum, boleh diminum bersama jus buah-buahan segar. ⁣⁣ ⁣⁣ Namun, jika ingin consume pada waktu malam, pengambilan Hevn Essential perlu diambil sebelum tidur iaiu 2-3 jam selepas makan. Ini kerana semasa tidur, pembaharuan sel kulit berlaku 8KALI GANDA lagi cepat dari waktu/jam lain.⁣⁣ ⁣⁣ Nak cuba? Click link di bio @ whtssapp 0175900354 ⁣⁣ #birdnest #birdnestmalaysia #birdnestdrink #birdnestkl #birdnestmurah #sarangburung #sayajual

10
1 hour ago

Tahu tak fakta dan kepercayaan menarik sebelum minum sarang burung ni? ⁣⁣ Sarang burung sebaiknya dimakan semasa perut kosong. ⁣⁣ ⁣⁣ Ini kerana di dalam Perubatan Tradisional Cina, sarang burung dikelaskan sebagai tonik. Sebaiknya, ia perlu diambil sebelum makan untuk membolehkan tubuh menyerap nutrien dengan lebih baik⁣⁣ ⁣⁣ So disarankan untuk consume Hevn Essential pada waktu pagi SEBELUM sarapan. ⁣⁣ ⁣⁣ Untuk mendapatkan nutrien yang optimum, boleh diminum bersama jus buah-buahan segar. ⁣⁣ ⁣⁣ Namun, jika ingin consume pada waktu malam, pengambilan Hevn Essential perlu diambil sebelum tidur iaiu 2-3 jam selepas makan. Ini kerana semasa tidur, pembaharuan sel kulit berlaku 8KALI GANDA lagi cepat dari waktu/jam lain.⁣⁣ ⁣⁣ Nak cuba? Click link di bio @ whtssapp 0175900354 ⁣⁣ #birdnest #birdnestmalaysia #birdnestdrink #birdnestkl #birdnestmurah #sarangburung #sayajual

00
1 hour ago

Tahu tak fakta dan kepercayaan menarik sebelum minum sarang burung ni? ⁣⁣ Sarang burung sebaiknya dimakan semasa perut kosong. ⁣⁣ ⁣⁣ Ini kerana di dalam Perubatan Tradisional Cina, sarang burung dikelaskan sebagai tonik. Sebaiknya, ia perlu diambil sebelum makan untuk membolehkan tubuh menyerap nutrien dengan lebih baik⁣⁣ ⁣⁣ So disarankan untuk consume Hevn Essential pada waktu pagi SEBELUM sarapan. ⁣⁣ ⁣⁣ Untuk mendapatkan nutrien yang optimum, boleh diminum bersama jus buah-buahan segar. ⁣⁣ ⁣⁣ Namun, jika ingin consume pada waktu malam, pengambilan Hevn Essential perlu diambil sebelum tidur iaiu 2-3 jam selepas makan. Ini kerana semasa tidur, pembaharuan sel kulit berlaku 8KALI GANDA lagi cepat dari waktu/jam lain.⁣⁣ ⁣⁣ Nak cuba? Click link di bio @ whtssapp 0175900354 ⁣⁣ #birdnest #birdnestmalaysia #birdnestdrink #birdnestkl #birdnestmurah #sarangburung #sayajual

00
1 hour ago

KATA BOLEH TAMBAH TENAGA, KENAPA JADI LAIN?!⁣ ⁣ Lepas seminggu, eh biasa je.⁣ Lepas 2 minggu, eh macam takda apa je.⁣ ⁣ KENA TIPU KE NI?!⁣ ⁣ Lepas 4 minggu, belek depan cermin, garis halus dah hilang, tiber jer nampak awet muda cantik berseri!⁣ ⁣ 📌 Badan lemau, letih lesu tak larat ke mana-mana⁣ 📌 Muka wajib berbedak kalau tak kusam pucat lesi⁣ 📌 Wajah nampak tua, nak kembali cunnn di zaman anak dara?⁣ ⁣ Tips #1 ⁣ Bermanja tiap pagi dan malam⁣ Minum konsisten & jangan skip⁣ ⁣ Tips #2 ⁣ Pilih adinda ghimau atau kanda sutun, kirimkan alamat yang terus ke hati awak. ⁣ ⁣ Paling best sampai rasa tertipu tu, sebab bukan tambah tenaga jer, muka berseri bangun tidur pun gojes! Suami tiap malam dah tak lepak mamak 🙈⁣ ⁣ #Birdnest bukan besher-besher !

00
1 hour ago

⁣ ⁣ *"PERUBAHAN MAKSIMUM!*⁣ ⁣ Rahsia BEBAS keluar jenjalan tanpa stress⁣ ⁣ Kalau dulu nak keluar, konpem malu dan tak yakin.⁣ ⁣ Pernah dengar #Birdnest ?⁣ ⁣ 🌸 Formulasi ekstrak sarang burung walet premium⁣ ⁣ 🌸 melawaskan pembuangan⁣ ⁣ 🌸 Buang toksin dalam badan, keluarkan angin, turunkan kolestrol, memberi tenaga extra⁣ ⁣ Haaa ini hasilnya :-⁣ ⁣ Jumpa kawan, peluk-peluk jer terus sentap kawan .⁣ ⁣ Manataknya badan dia berketul tayar spare , ⁣ Badan kita slim melim makin ada curve, auchhh !⁣ ⁣ Awak pilih nak tayar spare ke bergetah awet muda ? 🙈⁣ ⁣ Meh sis guide FREE, ⁣ Berseri & CanteQ dalam masa 3 bulan.⁣ ⁣ #Risau_Apa_Siskurr #Birdnest Kannn Ada

00
1 hour ago

TER .... TERLEBIH SUDAH⁣ ⁣ Itulah dah rekemen awal-awal suruh try sarang burung super duper HOT tu.⁣ ⁣ degil ! ⁣ ⁣ Lepas nampak sendiri, jiran sebelah muka moist glowing bersih je . Baru nak cuba. Baru nak nyesal tak cuba awal - awal dari dulu kan .⁣ ⁣ Dah, stop sedih dan murungkan diri merungut sorang kulit kusam tak moist⁣ ⁣ cecepat submit order, harini jugak. Cepat sarang burung HOT tu sampai, cepat jugak dalaman kau pulih .⁣ ⁣ Kalau dah terlebih sudah excited nak skin berseri-seri, janganlah dikau bertangguh lagi sahabatku . ⁣ ⁣ #Birdnest #KolagenHOT

00
1 hour ago

#Repost @taranature.id ・・・ Apakah kamu sudah mengetahui jawaban dari postingan kemarin, Tara Healthies ? Jika kamu menjawab Collagen berarti kamu benar !! Yeaayyy… Collagen adalah protein yang paling berlimpah dalam tubuh namun produksinya menurun seiring bertambahnya usia, ditandai dengan perubahan kulit menjadi keriput, kendur, kasar, dan tidak lentur. Nah, dalam produk Tara yang bernama Princess’ Choice Collanest Jelly collagen tersebut dipadukan dengan Bird Nest yang fungsinya sebagai anti-aging (mencegah penuaan) sehingga kulit menjadi lebih sehat, halus dan lembut. #TaraNatureBalikpapan #TaraNature #sehatbersamatara #AkuTaraAkuIndonesia #SehatiSeTARA #SehatkanNusanTARA #BeTheBestYouCanBe #collagen #birdnest #antiaging #kulitsehat #kulitlembut #kulithalus #kesehatankulit #produktara

30
1 hour ago

Meixiang Birdnest Daily Drink Merupakan minuman premium sarang burung asli tanpa bahan pengawet dan bahan kimia apapun. Diproses secara natural menggunakan bahan alami dengan kualitas terbaik. Sebotol Meixiang Birdnest Drink sehari berkhasiat untuk menjaga sistem imun tubuh, meredakan batuk pilek dan radang tenggorokan, menjaga elastisitas kulit, sumber antioksidan dan nutrisi yang baik bagi tubuh kita. Mulailah harimu dengan yang baik 😉 #meixiangbirdnestdrinkfact #meixiangbirdnest #meixiangbirdnestdrink #birdnestdrink #birdnest #sarangburung #sarangburungwalet #minumansarangburung #minumansehat #minumankekinian #minumanbernutrisi #vitamins

31
2 hours ago

أفضل أدوات الأعمال الفنية والأشغال اليدوية لعمل عش الطيور و غيرها من الديكورات و الأعمال اليدوية متوفّرة بجميع فروع #مكتبة_ابن_القيم للتواصل معنا📱30032032 Create your own bird nest using these high quality craft materials, amazing tools to decorate your personal objects and make a beautiful decorations and crafts. Available in all branches of #ibnalqayyim_BookStore . #فن #ابداعي #ابداعات #عش #عش_الطيور #كرافت #أشغال_يدوية #فنون #ديكور #هدية #الدوحة #قطر #birdnest #nest #handmade #handcraft #homemade #artwork #craft #decoration #doha

101
2 hours ago

Reposted from @fgwalet - Perkara itu dinyatakan menerusi firman Allah yang bermaksud: "Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai), serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkannya kepadamu. (Dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (daripada pelbagai penyakit). Sesungguhnya pada yang demikian itu, ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir." (Quran Surah Al-Nahl ayat 68-69) . Madu mengubati secara menyeluruh. Ia mempunyai kandungan glukosa dan fruktosa yang tinggi dan ia mudah diserap tanpa memudaratkan badan berbanding gula sintetik. Ia turut mengandungi pelbagai jenis vitamin iaitu A dan B yang bagus untuk meningkatkan metabolisma badan, membantu penghadaman serta menambahkan tenaga badan. Madu juga kaya dengan mineral seperti kalsium, natrium, kalium, magnesium, besi, garam iodin dan radium yang bertindak sebagai anti oksida dan melindungi badan dan sel radikal seperti kanser. . Ternyata bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang mantap untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskinfgwaletrembau - #regrann

30
2 hours ago

SABUN SARANG BURUNG UNTUK KULIT NORMAL, KERING DAN BERJERAGAT 💟 Produk Organic yang berasaskan pati sarang burung walit. Kandungan utama: Pati sarang burung, vitamin c, pure marine collagen, argan oil Fungsi utama: 🌸merawat jeragat 🌸merawat kulit kering 🌸merawat kulit kusam 🌸melembabkan kulit 🌸mencantikkan kulit 🌸mencerahkan kulit 🌸merawat sunburn 🌸Menghilangkan parut jerawat 🌸Menghilangkan eyebag 🌸merawat resdung 🌸menghilangkan whitehead/blackhead Produk yang berasaskan bahan organik yang boleh merawat kulit secara sihat dan selamat. . Adakah kulit anda jenis normal/kulit kering/berjeragat? Jom rawat dengan #sabunsarangburung Wasap 👉 0174265184 RM 27 shj + FREE GIFT 🎁 #cantikwithsarangburung #purebirdnest #birdnest #sarangburung

10
2 hours ago

Reposted from @fgwalet - Beri goji atau wolfberry adalah buah yang cukup kaya dengan nutrisi. Ia berasal dari Tibet, di dataran tinggi Gunung Himalaya. Beri goji sering digunakan dalam masakan dan perubatan traditional mereka kerana dipercayai mempunyai khasiat yang dapat memanjangkan umur jika diambil secara berterusan. Beri goji kaya dengan vitamin, mineral, protein dan anti oksida. Sebagai contoh, beri goji mengandungi rangkaian anti oksidan carotenoid yang cukup tinggi. Lebih tinggi kandungan beta karotin berbanding lobak merah. Ia mempunyai 500 kali ganda vitamin C berbanding buah oren dan kaya dengan zeaxanthin, carotenoid yang berfungsi untuk merawat dan melindungi mata. Antara kelebihan pengambilan beri goji termasuklah: . ✅ Menguatkan imunisasi badan untuk melawan penyakit. Goji beri dapat meningkatkan limfosit, sel darah putih yang bertujuan melindungi tubuh dari bakteria dan virus. . ✅ Membantu melangsingkan badan, wBeri goji mempunyai kandungan serat yang tinggi, lantas membolehkan perut kekal kenyang untuk lebih lama. Ia juga meningkatkan metabolisma tubuh untuk membantu pembakaran kalori yang lebih efisyen. . ✅ Mengawal kadar gula didalam darah. Beri goji mengurangkan kadar gula dalam darah dan meningkatkan produksi insulin untuk mengawal paras gula dalam darah pada tahap optimum setiap masa. . ✅ Mencegah pertumbuhan sel kanser. Beri goji kaya dengan antioksida yang mencegah pertumbuhan sel kanser dalam badan. . ✅ Penjagaan kulit. Kandungan vitamin C yang tinggi membantu kulit untuk kekal remaja kerana sel sel kulit sentiasa dirawat dan dilindungi dari dalam keluar. Hasilnya kulit berseri, cerah dan tegang seperti remaja. Jadi tak hairanlah bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang luar biasa untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskinfgwaletrembau - #regrann

40
3 hours ago

这位美人儿, 正月十五大半夜的给我发红包🧧 谢谢你爱我们♥️ #函今燕窝面膜 趁着促销直接下单, 实在太划算了‼️千万别错过❌ 只要你是【函今】代理,都可以享用这个新年促销‼️ 1️⃣0️⃣0️⃣片才260$ (值 420$) 或 RM780 (值 RM1300) ⚠️截止到28/2/2019✅ 更多详情🔎直接找各函今代理🌀 #函今 #函今燕窝面膜 #函今新加坡 #函今马来西亚 #招代理 #补水面膜 #面膜 #燕窝 #HANJN #HANJNbirdnestfacemask #birdnest #facemask #try #freesample #miosturizing #free #HANJNsingapore #hanjnmalaysia

20
3 hours ago

Repost from @fgwalet - Longan memang sudah lama terkenal kerana khasiat istimewa untuk kesihatan dan kecantikan. Nama longan sebenarnya berasal dari bahasa Cina yang bermaksud mata naga. Sekali tengok, memang iras mata naga pun. . Orang Cina sejak dulu lagi telah mempraktikkan pengambilan buah longan dalam perubatan tradisional mereka. . Buah ini kaya dengan kalsium, zat besi, fosfor, niacin, protein, serta vitamin A, B, dan C. Antara kelebihan buah longan adalah . ✅ Baik untuk sistem saraf. Ia bertindak sebagai anti kemurungan kerana memiliki efek menenangkan, memperbaiki fungsi saraf, mengurangi kelelahan dan dapat membantu insmonia (masalah tidur) . ✅ Bagus untuk jantung dan mampu menurunkan risiko penyakit kardiovaskular dan angin ahmar. . ✅ Kandungan polifenol tinggi menjadikan longan efektif dalam melawaan sel sel radikal bebas tubuh untuk mencegah kerosakan sel sel badan dan menurunkan risiko kanser . ✅ Mengandungi zat besi tinggi yang sesuai untuk pengidap penyakit anemia . ✅ Kaya dengan karbohidrat kompleks untuk meningkatkan stamina dan menambahkan tenaga badan . ✅ Mempunyai kadar lemak dan kalori yang rendah. Sesuai untuk mereka yang mengamalkan diet. . ✅ Sumber vitamin C yang tinggi untuk melindungi tubuh dan sekaligus memelihara dan merawat kulit. Sebenarnya banyak lagi zat zat buah longan yang tak sempat kami kongsikan. Ternyata bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang mantap untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #fgwaletmersing #fgwaletendau #fgwaletjohor #fgwaletsemenyih @fgwalet_mersing

30
3 hours ago

Apa yang SPECIAL bird nest keluaran HEVN ESSENTIAL? ⁣ ⁣ 🕊 Mengandungi 90% ekstrak sarang burung walet⁣ 🕊Sarang burung walet premium asli dari sarawak.⁣ 🕊Packaging yang eksklusif setanding brand ternama⁣ 🕊Harga mampu milik bersesuaian dengan kualiti produk⁣ 🕊Dijamin bersih, lazat dan berkhasiat⁣ 🕊Produk keluaran tempatan 100% bumiptra⁣ 🕊Selamat dan Halal⁣ ⁣ #birdnest #instantdrink #sarangburungwalet #minumansegar #minumansihat #minumancantik #sihatdalamcantikluar #kulitputih #kulitcantik

110
3 hours ago

Posted @withrepost @fgwalet Do you know that Bird’s nest is considered one of the top nourishment products for all of us. It possesses properties of being able to strengthen our lungs and heart, improve stamina and kidney health, and at the same time nourish the skin. More importantly for smokers, bird’s nest is actually an irreplaceable source of lungs nourishment. It has the ability to cleanse the lungs from any impurities and toxins, and helps to eliminate nicotine to prevent cancer invasion. Long-term consumption of bird’s nest is extremely beneficial for all smokers as it helps to cleanse the lungs.. FINAL WORD OF ADVISE: If you don’t quit now, you might die from trying. This public health message was brought to you by the concerned people at FG Walet DM us now to get your bird's nest.😎 #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletsingapore #fgwaletsg #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #smokefree #tobaccofree #quitsmoking #clearlungswithFGwalet #adeelmuazzin

20
4 hours ago

Another order LOCKED & READY FOR POSTAGE TODAY.. . Sesiapa nk beli & order @fgwalet by @fouziahgous bolejlh juga dapatkan thru shopee Kak Tiky ya.. . Cari sahaja tikyacob86 atau Kasut Jelly Monobo. . Ramai tanya kenapa Kasut Jelly Monobo..psstt ppssstt sebab nya Kak Tiky ada jual kasut jelly a.k.a kasut getah juga..hihi . Dm/wassap K.Tiky @fgwalet.klangvalley di 01110401986.. @fgwalet.negerisembilan . #letthebestnaturalinyou #fgwaletbyfouziahgous #fgwaletawesome #fgwaletflatlay #fgwaletklangvalley #fgwaletcollagendrink #fgwalet #fgwaletbirdnest #flawless #beauty #birdnest #glowingskin #getwellwithFGWalet #naturalbeauty #nature #naturelovers #naturalcooling

20
4 hours ago

I worry about this nest...it’s too low to the ground. And i have no idea if it is gonna be used in spring. #birdnest

40
4 hours ago

Beri goji atau wolfberry adalah buah yang cukup kaya dengan nutrisi. Ia berasal dari Tibet, di dataran tinggi Gunung Himalaya. Beri goji sering digunakan dalam masakan dan perubatan traditional mereka kerana dipercayai mempunyai khasiat yang dapat memanjangkan umur jika diambil secara berterusan. Beri goji kaya dengan vitamin, mineral, protein dan anti oksida. Sebagai contoh, beri goji mengandungi rangkaian anti oksidan carotenoid yang cukup tinggi. Lebih tinggi kandungan beta karotin berbanding lobak merah. Ia mempunyai 500 kali ganda vitamin C berbanding buah oren dan kaya dengan zeaxanthin, carotenoid yang berfungsi untuk merawat dan melindungi mata. Antara kelebihan pengambilan beri goji termasuklah: . ✅ Menguatkan imunisasi badan untuk melawan penyakit. Goji beri dapat meningkatkan limfosit, sel darah putih yang bertujuan melindungi tubuh dari bakteria dan virus. . ✅ Membantu melangsingkan badan, wBeri goji mempunyai kandungan serat yang tinggi, lantas membolehkan perut kekal kenyang untuk lebih lama. Ia juga meningkatkan metabolisma tubuh untuk membantu pembakaran kalori yang lebih efisyen. . ✅ Mengawal kadar gula didalam darah. Beri goji mengurangkan kadar gula dalam darah dan meningkatkan produksi insulin untuk mengawal paras gula dalam darah pada tahap optimum setiap masa. . ✅ Mencegah pertumbuhan sel kanser. Beri goji kaya dengan antioksida yang mencegah pertumbuhan sel kanser dalam badan. . ✅ Penjagaan kulit. Kandungan vitamin C yang tinggi membantu kulit untuk kekal remaja kerana sel sel kulit sentiasa dirawat dan dilindungi dari dalam keluar. Hasilnya kulit berseri, cerah dan tegang seperti remaja. Jadi tak hairanlah bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang luar biasa untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin

80
4 hours ago

Apa yang SPECIAL bird nest keluaran HEVN ESSENTIAL? ⁣ ⁣ 🕊 Mengandungi 90% ekstrak sarang burung walet⁣ 🕊Sarang burung walet premium asli dari sarawak.⁣ 🕊Packaging yang eksklusif setanding brand ternama⁣ 🕊Harga mampu milik bersesuaian dengan kualiti produk⁣ 🕊Dijamin bersih, lazat dan berkhasiat⁣ 🕊Produk keluaran tempatan 100% bumiptra⁣ 🕊Selamat dan Halal⁣ ⁣ #birdnest #instantdrink #sarangburungwalet #minumansegar #minumansihat #minumancantik #sihatdalamcantikluar #kulitputih #kulitcantik

40
4 hours ago

Posted @withrepost @fgwalet.melaka.borneo Posted @withrepost @fgwalet Bila kita berbicara tentang aloe vera, memang tak perlu cerita panjang lebar tentang khasiat dan kelebihan pokok ini. Kesihatan, kecantikan dan rawatan memang sinonim dengan aloe vera. Ada lebih dari 200 zat nutrisi didalam daun aloe vera. Ia juga merupakan sumber anti oksida yang bagus dan mempunyai kandungan tinggi vitamin A, C dan E. Semuanya penting untuk rawatan kulit, anti penuaan, penyuburan akar rambut dan bagi melawan unsur radikal didalam badan seperti sel kanser. Ia juga penyejuk semulajadi yang mampu menurunkan suhu badan dengan efektif dari dalam. . Seperti yang diberi tahu diatas, ada seribu satu sebab kenapa aloe vera sangat bagus. Tak hairanlah bila FG Walet memilih untuk menggabungkan aloe vera dengan sarang burung. Bayangkan. Dua bahan semulajadi alam yang cukup kuat dengan unsur unsur merawat dan mencantikkan dalam minuman sarang burung kolagen FG Walet. Memang wow! Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin

40
4 hours ago

Posted @withrepost @fgwalet.melaka.borneo Posted @withrepost @fgwalet Perkara itu dinyatakan menerusi firman Allah yang bermaksud: "Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai), serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkannya kepadamu. (Dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (daripada pelbagai penyakit). Sesungguhnya pada yang demikian itu, ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir." (Quran Surah Al-Nahl ayat 68-69) . Madu mengubati secara menyeluruh. Ia mempunyai kandungan glukosa dan fruktosa yang tinggi dan ia muda diserap tanpa memudaratkan badan berbanding gula sintetik. Ia turut mengandungi pelbagai jenis vitamin iaitu A dan B yang bagus untuk meningkatkan metabolisma badan, membantu penghadaman serta menambahkan tenaga badan. Madu juga kaya dengan mineral seperti kalsium, natrium, kalium, magnesium, besi, garam iodin dan radium yang bertindak sebagai anti oksida dan melindungi badan dan sel radikal seperti kanser. . Ternyata bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang mantap untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin

10
4 hours ago

KHASIAT SARANG BURUNG (PART 2) 2.BAIK UNTUK PEMULIHAN LEPAS PEMBEDAHAN Sarang burung walet mengandungi pelbagai jenis mineral seperti kalsium, natrium, kalium dan lain-lain di mana dapat membantu memerangi penyakit.. Bukan iti sahaja, malahan ia merupakan salah satu ubat yang berkesan untuk pemulihan badan yang lemah terutamanya selepas menjalani pembedahan.. Ini kerana sarang burung walet dapat merangsang pertumbuhan sel yang dapat membantu tubuh pulih dari penyakit.. #LOVLINBIRDNEST #minumankesihatan #MinumanSarangBurungTermurahDiMalaysia #InstantDrinkBirdsNest #kulit #kulitputih #kulitcantik #kulitcerah #sarangburung #sarangburungwalet #lovlinbirdsnestkl #glowingskin #kurus #kuruscantik #kuruscepat #kurussihat #raya2019 #cantiksebelumraya #cantiksebelumkahwin #tv3 #instafamous #sarangburungmurah #birdnestmalaysia #birdnestmurah #birdnest #mampusihat #mampucantik #mampumilik

50
4 hours ago

KEBAIKAN SARANG BURUNG (Part 1) BAIK UNTUK ORANG TUA 1. Sarang burung walet dapat digunakan untuk meningkatkan kecergasan dan menjaga kesihatan bagi mereka yang telah lanjut usia.. Sarang burung ini mengandungi Gliko-protein dan kaya dengan mineral seperti Asid Amino, kalsium, natrium, magnesium dan kalium. Protein dan Asid Amino dapat menggalakkan pertumbuhan sel dan fungsi pembaikan tisu dalam tubuh manusia serta meningkatkan metabolisme tubuh. Ini sangat penting kerana metabolisme dapat melambatkan proses penuaan. Sarang burung ini juga membuktikan ia sangat berkhasiat untuk memberikan tenaga dan pemulihan dalaman, khasnya melancarkan sistem aliran darah dengan lebih lancar. Penyelidikan saintifik moden mendapati ia mengandungi mineral kepekatan tinggi, protein aktif serta protein gelatin, sekali gus menjadikan ia bagus untuk semua peringkat usia. TUNGGU PART 2 😝 #sarangburung #LOVLINBIRDNEST #minumankesihatan #MinumanSarangBurungTermurahDiMalaysia #InstantDrinkBirdsNest #kulit #kulitputih #kulitcantik #kulitcerah #sarangburung #sarangburungwalet #lovlinbirdsnestkl #glowingskin #kurus #kuruscantik #kuruscepat #kurussihat #raya2019 #cantiksebelumraya #cantiksebelumkahwin #tv3 #instafamous #sarangburungmurah #birdnestmalaysia #birdnestmurah #birdnest #mampusihat #mampucantik #mampumilik

10
4 hours ago

Hai cantik2 semua Bakal momies yg tengah consume LOVLIN BIRD'S NEST ni.. Ni ada panduan sikit 💐 *Info ibu hamil* *1st trimester* - Tidak digalakkan sebab ada ginseng. (Ginseng bersifat panas & boleh menyababkan percairan darah) *2nd terismeter* - Boleh minum selang sehari atau sekali sehari. *3rd terismeter* - Diharuskan minum setiap hari & stop 2 weeks before due Berminat whatsapp ok.. 1 set (3 botol) RM20 SAHAJA😍 #MinumanSarangBurungTermurahDiMalaysia #InstantDrinkBirdsNest #kulit #kulitputih #kulitcantik #kulitcerah #sarangburung #sarangburungwalet #lovlinbirdsnestkl #glowingskin #kurus #kuruscantik #kuruscepat #kurussihat #raya2019 #cantiksebelumraya #cantiksebelumkahwin #tv3 #instafamous #sarangburungmurah #birdnestmalaysia #birdnestmurah #birdnest #mampusihat #mampucantik #mampumilik

50
4 hours ago

Posted @withrepost @fgwalet.melaka.borneo Gula batu adalah pemanis semulajadi yang digunakan dalam produk FG Walet. Ia tidak sama seperti gula biasa, kurang manis dan jauh lebih enak. Untuk pengetahuan anda gula batu kaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan asid amino. Antara kebaikan gula batu adalah: . ✅ Bagus untuk batuk dan sakit tekak ✅ Melancarkan pengedaran darah dan meningkatkan paras hemoglobin darah ✅ Memulih dan menambahkan tenaga badan ✅ Menghasilkan lebih banyak susu badan untuk ibu yang menyusu ✅ Menghilangkan bau mulut busuk ✅ Membantu penghadaman perut Oleh itu, tidak hairan kenapa FG Walet memilih gula batu sebagai kandungan penting didalam produk kami. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan FG Walet. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin

30
4 hours ago

Posted @withrepost @fgwalet.melaka.borneo Posted @withrepost @fgwalet Longan memang sudah lama terkenal kerana khasiat istimewa untuk kesihatan dan kecantikan. Nama longan sebenarnya berasal dari bahasa Cina yang bermaksud mata naga. Sekali tengok, memang iras mata naga pun. . Orang Cina sejak dulu lagi telah mempraktikkan pengambilan buah longan dalam perubatan tradisional mereka. . Buah ini kaya dengan kalsium, zat besi, fosfor, niacin, protein, serta vitamin A, B, dan C. Antara kelebihan buah longan adalah . ✅ Baik untuk sistem saraf. Ia bertindak sebagai anti kemurungan kerana memiliki efek menenangkan, memperbaiki fungsi saraf, mengurangi kelelahan dan dapat membantu insmonia (masalah tidur) . ✅ Bagus untuk jantung dan mampu menurunkan risiko penyakit kardiovaskular dan angin ahmar. . ✅ Kandungan polifenol tinggi menjadikan longan efektif dalam melawaan sel sel radikal bebas tubuh untuk mencegah kerosakan sel sel badan dan menurunkan risiko kanser . ✅ Mengandungi zat besi tinggi yang sesuai untuk pengidap penyakit anemia . ✅ Kaya dengan karbohidrat kompleks untuk meningkatkan stamina dan menambahkan tenaga badan . ✅ Mempunyai kadar lemak dan kalori yang rendah. Sesuai untuk mereka yang mengamalkan diet. . ✅ Sumber vitamin C yang tinggi untuk melindungi tubuh dan sekaligus memelihara dan merawat kulit. Sebenarnya banyak lagi zat zat buah longan yang tak sempat kami kongsikan. Ternyata bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang mantap untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskincare

40
4 hours ago

BIRD NEST MAHAL🧐 Sbb tu slalu kita tgk org chinese yg consume bird nest ni,sbb dorg mampu..tp xkn yg kaya je boleh rasa kebaikn sarang burung kn?👌🏼 Demi utk berkongsi khasiat sarang burung,founder kita baik hati wujudkn LOVLIN BIRD NEST yg dicampur dgn fungus,rock sugar dan ginseng dan org ramai boleh dptkn dgn hrga HANYA RM20/set🤩 ..SERIOUSLY?😱😱 Iyerr,,betol tu hnya RM20 utk dptkn 3 botol LBN.💪🏻💪🏻 Siapa nk bg uii,.tp kalau tuan/puan mmpu nk beli 100% sarang burung d lua sana yg jauh lbih tinggi harganya,silakan,,itu kemmpuan masing2. Semuanya ada kebaikn tersendiri. Jom kita sama2 sihat dgn LOVLIN BIRD NEST DRINK😘 #MinumanSarangBurungTermurahDiMalaysia #InstantDrinkBirdsNest #kulit #kulitputih #kulitcantik #kulitcerah #sarangburung #sarangburungwalet #lovlinbirdsnestkl #glowingskin #kurus #kuruscantik #kuruscepat #kurussihat #raya2019 #cantiksebelumraya #cantiksebelumkahwin #tv3 #instafamous #sarangburungmurah #birdnestmalaysia #birdnestmurah #birdnest #mampusihat #mampucantik #mampumilik

40
4 hours ago

Apa yang SPECIAL bird nest keluaran HEVN ESSENTIAL? ⁣ ⁣ 🕊 Mengandungi 90% ekstrak sarang burung walet⁣ 🕊Sarang burung walet premium asli dari sarawak.⁣ 🕊Packaging yang eksklusif setanding brand ternama⁣ 🕊Harga mampu milik bersesuaian dengan kualiti produk⁣ 🕊Dijamin bersih, lazat dan berkhasiat⁣ 🕊Produk keluaran tempatan 100% bumiptra⁣ 🕊Selamat dan Halal⁣ ⁣ #birdnest #instantdrink #sarangburungwalet #minumansegar #minumansihat #minumancantik #sihatdalamcantikluar #kulitputih #kulitcantik

140
4 hours ago

assalamualaikum wbt selamat pagi. adik2 n kekakak dh breakfast ke? ilir sikit kak siti sarapan dgn Bird Nest pagi ni. sedap la manis2 gitu. kalu benda sedap gini blh la consume hari2 pun. sediakan modal jh la 😅 . Ho la nak comel kulit anjal kena la bermodal. tp tak mahal la. sekotak ni ada 3 botol. Bagi kak siti ok sangat dh dgn khasiat dia. . Kalu kito nak gi cari sdiri sarang burung ph tu nk rebus proses sdiri gak pakai dok la dih. Baik la minum hk instant gini. . Ibu mengandung molek sangat minum ni, tp kak siti tak ngandung. cuma nak awet muda jh. Rasa berminat nk cuba jom wasap kak siti laju2. kita wat kiro. www.wasap.my/60164158269/hevn #hevn #birdnest #sarangburung #qualityproduct #hevnkb #pos #maskargo

00
4 hours ago

Longan memang sudah lama terkenal kerana khasiat istimewa untuk kesihatan dan kecantikan. Nama longan sebenarnya berasal dari bahasa Cina yang bermaksud mata naga. Sekali tengok, memang iras mata naga pun. . Orang Cina sejak dulu lagi telah mempraktikkan pengambilan buah longan dalam perubatan tradisional mereka. . Buah ini kaya dengan kalsium, zat besi, fosfor, niacin, protein, serta vitamin A, B, dan C. Antara kelebihan buah longan adalah . ✅ Baik untuk sistem saraf. Ia bertindak sebagai anti kemurungan kerana memiliki efek menenangkan, memperbaiki fungsi saraf, mengurangi kelelahan dan dapat membantu insmonia (masalah tidur) . ✅ Bagus untuk jantung dan mampu menurunkan risiko penyakit kardiovaskular dan angin ahmar. . ✅ Kandungan polifenol tinggi menjadikan longan efektif dalam melawaan sel sel radikal bebas tubuh untuk mencegah kerosakan sel sel badan dan menurunkan risiko kanser . ✅ Mengandungi zat besi tinggi yang sesuai untuk pengidap penyakit anemia . ✅ Kaya dengan karbohidrat kompleks untuk meningkatkan stamina dan menambahkan tenaga badan . ✅ Mempunyai kadar lemak dan kalori yang rendah. Sesuai untuk mereka yang mengamalkan diet. . ✅ Sumber vitamin C yang tinggi untuk melindungi tubuh dan sekaligus memelihara dan merawat kulit. Sebenarnya banyak lagi zat zat buah longan yang tak sempat kami kongsikan. Ternyata bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang mantap untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin

120
4 hours ago

📢 ANNOUNCEMENT PENTING‼️📢 Assalamualaikum wbt kepada semua Lovlin lovers. Produk kami telah mendapat pengiktirafan oleh HALAL, HCCAP, GMP dan VHM. Bagi mendapatkan semua ini, proses perlabelan seperti yang ditetapkan oleh piawaian halal dan yang berikutnya telah mengambil masa yang agak lama. Disebabkan proses ini stok kami yang sepatutnya tiba minggu ini di HQ telah pending ke minggu seterusnya. Paling awal kami terima stok adalah pada hari ISNIN/SELASA depan. Dan kami akan terus agihkan stok kepada stokis2 dan agent2 semua. Seterusnya mereka akan terus agihkan kepada pembeli yang telah lama menunggu. Kami berharap semua pihak dapat memahami situasi semasa dan dapat bersabar bersama kami. Bagi menghargai pengguna - pengguna lovlin, kami juga telah menaik tarafkan set kami kepada packaging yang lebih menarik. Jadi nantikan Lovlin Bird’s Nest 2.0 yang berwajah baru dan jumpa anda semua di hari gaji 😘 #lovlinbirdsnest #birdnest #lovlinbirdsnestputrajaya #lovlinbirdsnestshahalam #kuasaLB #cherinquad #sarangburung #sarangburungwalet #sarangburungmurah #sarangburungrm20 #sayajualsarangburung #morning #morningquotes #lovlinbirdsnest #sarangburungmalaysia #baazarpaknil #moodrepublik #milkboostermalaysia

60
5 hours ago

ПРОВЕРКА! Кто же читает мои посты и регаирует на них 😅 Как дела, мой друг? Мне сейчас нужна твоя помощь! Прошу уделить пару минут и ответить на следующие вопросы 🤗 Твои ответы помогут мне понять над чем нужно мне работать, так как я сейчас делаю мини анализ самого себя ☺️ Я знаю, даже если мы и не так хорошо знакомы, ты можешь сделать анализ по моим постам/сториз 😌 А чтобы отличиться от всех, можешь даже написать отдельный пост про меня выберив мое фото из фотоальбома в моих постах или нашу совместную фотку и рассказать пару слов про меня - почему подписан на меня - отвечая на последующие вопросы: 1) Назови 3 моих основных качеств 2) За каким советом ты можешь ко мне обратиться, чем я могу быть полезен лично тебе? 3) В каком качестве ты можешь порекомендовать меня своим знакомым? 4) Представь ситуацию: мы пришли в гости в незнакомую компанию и меня нужно ОРИГИНАЛЬНО представить. Продолжи фразу: Знакомьтесь, это ИМЯ, он/а..... Можно в директ или на ватсап 😉 Если пишешь пост - отметь меня - @nurshat_mk 🤗 Заранее благодарю, мои хорошие ☺️❤️😘 Будет вам удача и +100 в карму 💪💪💪 Удачного и продуктивного дня! 🔥🌟🙌

5618
5 hours ago

Manfaat minuman sarang burung walet: 1. Mengandung kolagen yang berfungsi untuk meremajakan dan mencerahkan kulit 2. Untuk paru2 yang lebih bersih terutama untuk perokok 3. Dianjurkan untuk penderita batuk berdahak 4. Bagus untuk ibu hamil dan memperkuat kesehatan janin didalam tubuh 5. Memperlancar metabolisme dan memperkuat daya tahan tubuh 6. Sebagai supplemen untuk anak yang sedang bertumbuh To order online: Whatsapp: 082277343882 Line: a1birdnest Our product also can be found at: * Berastagi Supermarket GatotSubroto * Berastagi Supermarket Tiara * K3Mart Sumatera * K3Mart Multatuli * K3Mart Adam Malik * K3Mart Lippo Mall #a1birdnest #kulinermedan #makanmana #nyantapnyantap #birdnestdrink #minumansehat #minumansehatmedan #minumansarangburungwalet #hidupuntukmakan #foodporn #kulinertopui #foodgasm #medanhealthydrink #birdnest #yanwo #oleholehmedan

161
5 hours ago

MINUM-MINUM 30 HARI JER, CANTIK JELITA! Dah mula sedar berbadan LEMAU, Lebih banyak buruk dari baiknya. Lepas 30 hari minum hari-hari, ANGIN KELUAR, BADAN SEGAR, MUKA BERSERI, DAH TAK KUSAM Tiba-tiba perasan, Pusing di mall, Ya Allah cantiknyaaa orang tu, Tengok-tengok, ehhh terpuji diri sendiri! Ohh, #birdnest aku dah jatuh cinta, Makin diminum makin awet muda jelita!

00
5 hours ago

KATA BOLEH TAMBAH TENAGA, KENAPA JADI LAIN?!⁣ ⁣ Lepas seminggu, eh biasa je.⁣ Lepas 2 minggu, eh macam takda apa je.⁣ ⁣ KENA TIPU KE NI?!⁣ ⁣ Lepas 4 minggu, belek depan cermin, garis halus dah hilang, tiber jer nampak awet muda cantik berseri!⁣ ⁣ 📌 Badan lemau, letih lesu tak larat ke mana-mana⁣ 📌 Muka wajib berbedak kalau tak kusam pucat lesi⁣ 📌 Wajah nampak tua, nak kembali cunnn di zaman anak dara?⁣ ⁣ Tips #1 ⁣ Bermanja tiap pagi dan malam⁣ Minum konsisten & jangan skip⁣ ⁣ Tips #2 ⁣ Pilih adinda ghimau atau kanda sutun, kirimkan alamat yang terus ke hati awak. ⁣ ⁣ Paling best sampai rasa tertipu tu, sebab bukan tambah tenaga jer, muka berseri bangun tidur pun gojes! Suami tiap malam dah tak lepak mamak 🙈⁣ ⁣ #Birdnest bukan besher-besher !

01
5 hours ago

Perghhhh, apesal bodi tetiba awet muda merecikss?!⁣ ⁣ 6 bulan lalu, hidup bertemankan lemau tak diundang.⁣ ⁣ Sumpah, tak best langsung bila badan lemah.⁣ Gerak sikit semput, muka pun kusam tak bermaya.⁣ ⁣ Sejak bila rupa jadi gini ni?⁣ ⁣ Sejak berkahwin?⁣ Sejak putus cinta?⁣ Sejak melahirkan anak?⁣ ⁣ Ke, sejak azali? 😂⁣ ⁣ Awak sampai bila nak ternak tenaga lembik nau nau tu? Meh ikhtiar awet muda dengan #Birdnest ⁣ ⁣ Tak muda 20 tahun pun takpe, janji sihat berseri.⁣ Orang kata pelan-pelan kayuh.⁣ ⁣ "Ingat awet muda ingat #Birdnest !"

10
5 hours ago

#Repost @fgwalet ( @get_repost ) ・・・ Beri goji atau wolfberry adalah buah yang cukup kaya dengan nutrisi. Ia berasal dari Tibet, di dataran tinggi Gunung Himalaya. Beri goji sering digunakan dalam masakan dan perubatan traditional mereka kerana dipercayai mempunyai khasiat yang dapat memanjangkan umur jika diambil secara berterusan. Beri goji kaya dengan vitamin, mineral, protein dan anti oksida. Sebagai contoh, beri goji mengandungi rangkaian anti oksidan carotenoid yang cukup tinggi. Lebih tinggi kandungan beta karotin berbanding lobak merah. Ia mempunyai 500 kali ganda vitamin C berbanding buah oren dan kaya dengan zeaxanthin, carotenoid yang berfungsi untuk merawat dan melindungi mata. Antara kelebihan pengambilan beri goji termasuklah: . ✅ Menguatkan imunisasi badan untuk melawan penyakit. Goji beri dapat meningkatkan limfosit, sel darah putih yang bertujuan melindungi tubuh dari bakteria dan virus. . ✅ Membantu melangsingkan badan, wBeri goji mempunyai kandungan serat yang tinggi, lantas membolehkan perut kekal kenyang untuk lebih lama. Ia juga meningkatkan metabolisma tubuh untuk membantu pembakaran kalori yang lebih efisyen. . ✅ Mengawal kadar gula didalam darah. Beri goji mengurangkan kadar gula dalam darah dan meningkatkan produksi insulin untuk mengawal paras gula dalam darah pada tahap optimum setiap masa. . ✅ Mencegah pertumbuhan sel kanser. Beri goji kaya dengan antioksida yang mencegah pertumbuhan sel kanser dalam badan. . ✅ Penjagaan kulit. Kandungan vitamin C yang tinggi membantu kulit untuk kekal remaja kerana sel sel kulit sentiasa dirawat dan dilindungi dari dalam keluar. Hasilnya kulit berseri, cerah dan tegang seperti remaja. Jadi tak hairanlah bila dicampurkan dengan sarang burung walet dalam produk FG Walet, ia memberikan kombinasi yang luar biasa untuk kesihatan dan kecantikan. Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin

80
5 hours ago

My new nestie

62
5 hours ago

Manfaat red dates/angco: 💕Menurunkan kadar kolestrol 💕Mencegah osteoporosis dan efek terapeutik 💕Memulihkan fisik yang lemah 💕Menurunkan tekanan darah 💕Obat anti alergi 💕Meningkatkan kekuatan otot 💕Memperlancar sistem pencernaan 💕Menyehatkan sekaligus mencerahkan kulit 💕Membantu tidur nyenyak 💕Membantu menenangkan sistem saraf Red dates/angco dikenal juga dengan nama jujube dan disebut sebagai superfood. Ketika red dates/angco dipadukan dengan bird’s nest maka akan bermanfaat sebagai double booster bagi immune system anda 💖 Chat us at 0852 7273 5588 #kenbirdnest #kenbirdnestindonesia #premium #premiumbirdnest #homemade #noadditive #nopreservatives #nochemicalingredients #tanpaobat #tanpapengawet #tanpapemutih #gojiberries #angco #reddates #chiaseed #birdnest #birdnestdrink #healthydrink #healthychoice #indonesiasehat #minumankesehatan #jualminumankesehatan #organic #tonic #supplement #superfood #asibooster #eatclean #rawbirdnest

220
5 hours ago

Reposted from @fgwalet - Bila kita berbicara tentang aloe vera, memang tak perlu cerita panjang lebar tentang khasiat dan kelebihan pokok ini. Kesihatan, kecantikan dan rawatan memang sinonim dengan aloe vera . Ada lebih dari 200 zat nutrisi didalam daun aloe vera. Ia juga merupakan sumber anti oksida yang bagus dan mempunyai kandungan tinggi vitamin A, C dan E. Semuanya penting untuk rawatan kulit, anti penuaan, penyuburan akar rambut dan bagi melawan unsur radikal didalam badan seperti sel kanser. Ia juga penyejuk semulajadi yang mampu menurunkan suhu badan dengan efektif dari dalam. . Seperti yang diberi tahu diatas, ada seribu satu sebab kenapa aloe vera sangat bagus. Tak hairanlah bila FG Walet memilih untuk menggabungkan aloe vera dengan sarang burung. Bayangkan. Dua bahan semulajadi alam yang cukup kuat dengan unsur unsur merawat dan mencantikkan dalam minuman sarang burung kolagen FG Walet. Memang wow! Hanya yang terbaik dari alam semujadi untuk pelanggan kami. #letthebestnaturalinyou #growhealthyandglowtogether #stayyoungfeelyoung #fgwaletbyfouziahgous #birdnest #premiumbirdnest #fgwalet #fgwaletbirdnest #fgwaletcollagendrink #fgwaletawesome #awesomewithFGWalet #awesomeFGWaletexperience #getwellwithFGWalet #beauty #flawless #glowingskin - #regrann

70
22 hours ago

Bird nest swing in Bali🌴🌴🌴

383